Grilled T-bone steak ή Φιλέτα μοσχαρίσια
Υλικά
- 1 κιλό T-bone steak, ή φιλέτα μοσχαρίσια, (πάχους, 2 δάχτυλα, περίπου)
- αλάτι χονδρό, θαλασσινό
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λειωμένο
- 2 φρέσκα κλαδάκια δενδρολίβανο
- θυμάρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το grill, χωρίς την σχάρα, μέχρι να πυρώσει καλά, (εάν είναι ηλεκτρικό, αν είναι με κάρβουνα αφήστε τα κάρβουνα να κάψουν καλά), τοποθετήστε πάνω την σχάρα, σκεπάστε το grill, για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να κάψει καλά και η σxάρα.
Βάλτε αρκετό χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάνω στα T-bone steak,
(ή στα φιλέτα κι από τις δύο μεριές και μετά με ένα πινέλο περάστε τα με το ελαιόλαδο στο οποίο έχετε αναμείξει το σκόρδο και το θυμάρι.
Τοποθετήστε το κρέας πάνω στην σχάρα, κάθετα, και αφήστε τα για 2 λεπτά σ’ αυτήν τη θέση. Μετά τα 2 λεπτά, πιάνετε τα φιλέτα με την τσιμπίδα και τα γυρίζετε, (από την ίδια πλευρά), κατά 90 μοίρες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα «Χ» στο κρέας, από την σχάρα.
Με την τσιμπίδα γυρίζετε τα φιλέτα να ψηθούν και από την άλλη πλευρά, αλλά προηγουμένως βάλτε από κάτω τους από δύο κλαδάκια δενδρολίβανο και ψήστε όπως και προηγουμένως.
Μπορείτε εν τω μεταξύ να έχετε ετοιμάσει πατάτες τυλιγμένες στο αλουμινόχαρτο τις οποίες τις βάζετε κι αυτές στο grill (οι πατάτες χρειάζονται παραπάνω χρόνο).
Πλένετε καλά τις πατάτες, με το φλούδι τους. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι κάνετε τρεις χαρακιές στην κάθε πατάτα, βάζετε χοντρό αλάτι και τις αλείφετε με λίγο λάδι. Τις τυλίγετε στο αλουμινόχαρτο και τις βάζετε στο grill. Κατόπιν τις βγάζετε από το αλουμινόχαρτο, τις κόβετε κατά μήκος στη μέση, τις αλείφετε με βούτυρο και πασπαλίζετε λίγο χοντρό αλάτι.
Μπορείτε όμως να τις σερβίρετε και με sour cream και με ψιλοκομμένο μπέϊκον πάνω.
