Μοσχάρι αλα κρεμ
Νόστιμο, τρυφερό και εξαιρετικά απολαυστικό.
Για το επίσημο, αλλά και για το κυριακάτικο τραπέζι σας, θα αρέσει σίγουρα σε μικρά και μεγάλα παιδιά, αλλά θα το λατρέψετε και εσείς.
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι
- 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 - 3 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κρασοπότηρο κρασί
- ½ λεμόνι (το χυμό του)
- αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- πάπρικα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Μόλις γίνει διάφανο το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε το αλατοπίπερο, το λεμόνι, την πάπρικα και συμπληρώνουμε ζεστό νερό, όσο να σκεπάζει σχεδόν, το κρέας. Μόλις κοντεύει να εξατμιστεί το νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε κι άλλο, επαναλαμβάνοντας αυτή τη διαδικασία, έως ότου το φαγητό μαλακώσει καλά και ψηθεί εντελώς.
Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό, ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε να βράσει για 60 λεπτά περίπου, (ελέγχοντας για νερό, κατά διαστήματα).
Όταν βράσει το κρέας και μείνει μόνο με το λάδι του και λίγη σάλτσα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνέχεια για 15 λεπτά περίπου, μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει ένα καφέ χρώμα.
Το σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, ή ρύζι σπυρωτό, ή ακόμη καλύτερα και με τα δύο. Το περιχύνουμε με την σάλτσα του κρέατος.
Ο χρόνος βρασίματος, εξαρτάται από το μέρος του ζώου που προέρχεται το κρέας, που χρησιμοποιήσαμε. Συνήθως το μπούτι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί, ενώ το κιλότο και η ελιά λιγότερο.
