Μοσχάρι Αλά Ραγκού
Υλικά
- 1.200 γρ. μοσχαρίσιο κρέας σπάλα σε κομμάτια
- 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 κιλό πατάτες κομμένες σε κομμάτια σχετικά μικρά
- 3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- 3 μέτρια καρότα σε ροδέλες ή στικς
- 3 φύλλα δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλυτζάνι του καφέ άσπρο ξηρό κρασί
- 1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- αλατοπίπερο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι και στο σκόρδο. Το σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπαστεί το κρέας. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου, προσέχοντας να μη μείνει χωρίς νερό.
Σε τηγάνι αντικολλητικό, βάζουμε λίγο από το λάδι και σωτάρουμε για 4-5 λεπτά τις πιπεριές, τα καρότα και τις πατάτες. Αφού περάσει η ώρα και μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα, τα φύλλα δάφνης, το αλατοπίπερο και το υπόλοιπο λάδι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί, για 30-40 λεπτά ακόμη.
Όταν όλα είναι έτοιμα, παίρνουμε 5 κ.σ. από τον ζωμό και διαλύουμε σ' αυτόν 2 κ.γλ. κόρν-φλάουρ. Ρίχνουμε στο φαγητό και αφήνουμε να πάρει μια ακόμη βράση έως ότου δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανο και κόκκινο κρασί.
