Δατσέρης

Μοσχαρίσιο αντρεκότ με καυτερή σάλτσα

Μοσχαρίσιο αντρεκότ με καυτερή σάλτσα

Αν το λέει η γλώσσα σας, δοκιμάστε και να είστε σίγουροι ότι δεν θα χάσετε.


Υλικά
-  1 κιλό μοσχαρίσιο αντρεκότ ή σπαλο-μπριζόλα κομμένη σε μερίδες
-  2 φλιτζ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας 
-  5 κουταλιές βιτάμ 
-  3-4 κουταλιές ελαιόλαδo
-  2 καυτερές πιπεριές
-  2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-  1 ποτηράκι κόκκινο γλυκό κρασί Μαυροδάφνη
-  αλάτι - πιπέρι
-  κόκκους πιπεριού


Εκτέλεση
Λιώνουμε πρώτα το βιτάμ σε μια κατσαρόλα για να σοτάρουμε τα κρεμμύδια. 
Μόλις χρυσίσουν τα σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές, το χυμό τομάτας, το σκόρδο, 2 φλιτζάνια
ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά, όσο χρειάζεται για να δέσει η σάλτσα.
Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, κόβουμε σε φέτες το κρέας, αλείφουμε με το λάδι και ψήνουμε το κρέας σε καυτό τηγάνι για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο καλοψημένα τα προτιμάμε.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα με τη σάλτσα, αφαιρούμε τις πιπεριές και σερβίρουμε το κρέας με πατάτες φούρνου και από πάνω τη σάλτσα και κόκκους πιπεριού.