Ψαρονέφρι με μανούρι και σύκα σε σάλτσα από μέλι & αμύγδαλα
Υλικά
- 1 κιλό ψαρονέφρι
- 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 50 γρ. μέλι
- 50 γρ. μανούρι
- 50 γρ. αμύγδαλα σπασμένα
- 3 αποξηραμένα σύκα
- 20 ml ξίδι
- 4 φύλλα δάφνης
- χυμός 1 λεμονιού
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρά κομμάτια, αφού πρώτα το έχουμε αλατοπιπερώσει και το ψήνουμε στη σχάρα. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι, το ξίδι, τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Κόβουμε τα σύκα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα που βράζει μαζί με τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά.
Κόβουμε το μανούρι σε τρίγωνα, το τοποθετούμε πάνω στο ψαρονέφρι και το βάζουμε στον φούρνο για 3 λεπτά.
Το πιάτο συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι, λαχανικά και λίγο γιαούρτι με ένα φύλλο δάφνης. Γαρνίρουμε το πιάτο με αμύγδαλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα από μέλι, σύκα και αμύγδαλα και σερβίρουμε.
